Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
     

Op weg naar aardgasvrij

     
             
             
             
     

In Nederland stappen we over op nieuwe, duurzame manieren om onze huizen te verwarmen, te douchen en te koken. De overheid heeft dat in 2019 in het Klimaatakkoord bepaald.
     

Waarom aardgasvrij?

Bij het gebruik van aardgas komt CO2 vrij en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde. De opwarming zorgt ervoor dat ons klimaat verandert. We krijgen meer last van droogte, hitte en hevige regenval. .

Meer info

 

Hoe gaan we van het aardgas af?

Om van het aardgas af te kunnen gaan, moeten we huizen en gebouwen op een andere manier van warmte voorzien. En we moeten onze gasfornuizen vervangen, bijvoorbeeld door koken op inductie.

Meer info

     

Wat komt er in de plaats voor aardgas?

In plaats van aardgas zijn er andere mogelijkheden om huizen en gebouwen te verwarmen. In de Drechtsteden zijn dat: aansluiting op een warmtenet, een volledig elektrische oplossing of hernieuwbaar (groen) gas.

Meer info

 

Wat zijn de plannen voor mijn buurt?

De gemeenten in de Drechtsteden hebben per buurt onderzocht welke warmtebron de voorkeur heeft. En op wat voor termijn de overstap naar aardgasvrij kan plaatsvinden.

Meer info

     

Ik wil aardgasvrij wonen. Wat kan ik nu al doen?


Is uw buurt nog niet aan de beurt, maar wilt u zelf al aan de slag? Er zijn maatregelen die u nu al kunt treffen om uw woning alvast voor te bereiden. Want aardgasvrij wonen begint met energiebesparen.

Meer info

 

Ik wil meer info over aardgasvrij

Er is een speciaal pdf-document opgesteld met veelgestelde vragen over de overstap naar aardgasvrij in de Drechtsteden.

Regionaal Energieloket
Voor informatie, subsidies en regelingen, een persoonlijk advies of een gratis huisscan, kunt u terecht bij het Regionaal Energieloket  van uw gemeente. Ondernemers kunnen terecht bij het zakelijk Energieloket van hun gemeente. Bent u een VvE in de gemeente Dordrecht of Sliedrecht, bekijk dan het speciale VvE-loket.

     

     
             
      Nieuwsbrief br />
Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.