Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Wat houdt de overstap in?

       
 
 
             
             
     

De komende jaren nemen we stap voor stap afscheid van aardgas. Om van het aardgas af te kunnen gaan, moeten we huizen en gebouwen op een andere manier van warmte voorzien én moeten we onze gasfornuizen vervangen, bijvoorbeeld door koken op inductie. Gemeenten, woningcorporaties, energieleverancier HVC, netbeheerder Stedin en andere partijen houden zich nu al bezig met de voorbereidingen. Zij onderzoeken hoe en in welke volgorde huizen en gebouwen van het aardgas af kunnen gaan. Dat gebeurt buurt voor buurt. Ook bekijken zij welke oplossing per buurt het beste is.

De resultaten staan in een document: de Transitievisie Warmte 2021. De overheid heeft alle gemeentes de opdracht gegeven om uiterlijk eind 2021 een Transitievisie Warmte op te stellen. Dit document is een plan waar in grote lijnen in staat hoe alle huizen en gebouwen in gemeenten stapsgewijs aardgasvrij kunnen worden.

Meer weten?
Bekijk het overzicht met vragen en antwoorden.

 


     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.