Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Welke wijken eerst? Transitievisie Warmte

       
 
 
             
             
     

Elke gemeente in Nederland moet in 2021 een Transvisie Warmte klaar hebben. In dit document staat wat per wijk of buurt de meest logische alternatieven zijn voor aardgas en welke stappen er nodig zijn om uiteindelijk aardgasvrij te worden. Er staat ook in welke wijken op korte termijn begonnen kan worden met de voorbereidingen voor aardgasvrij.

Dit document is een visie. Het is dus geen definitief besluit over wat het alternatief voor aardgas in een wijk wordt, of wanneer een wijk uiterlijk van het aardgas afgaat. Dat besluit wordt per wijk genomen, samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Het besluit wordt vervolgens vastgelegd in een wijkuitvoeringsplan.


Participatie: inwoners doen mee

Bij het opstellen van de Transitievisie Warmte 2021 konden inwoners tijdens twee participatierondes hun wensen en ideeën uiten. Daarvoor is gebruik gemaakt van een digitaal platform. In oktober en november 2020 konden inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties op dit platform een enquête invullen en online discussiëren over de overstap naar aardgasvrij. In de maanden februari en maart 2021 zijn er vervolgens per gemeente online informatiebijeenkomsten gehouden. Daarin zijn de eerste resultaten van de Transitievisie Warmte aan bewoners gepresenteerd en verschillende vragen beantwoord. De uitkomsten van de enquête en de vragen uit de online bijeenkomsten zijn verwerkt in de Transitievisie Warmte.

Vaststelling door gemeenteraad

De gemeenteraden van Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben de Transitievisie Warmte vastgesteld voor hun gemeenten. Bekijk hier de Transitievisie Warmte van

Download Alblasserdam
Download Dordrecht
Download Hardinxveld-Giessendam
Download Hendrik-Ido-Ambacht
Download Papendrecht
Download Sliedrecht
Download Zwijndrecht


Meer weten?
Bekijk het overzicht met vragen en antwoorden.

     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.