Meer info Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar zijn we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Welke wijken eerst? Transitievisie Warmte

       
 
 
             
             
     

Elke gemeente in Nederland moet in 2021 een Transvisie Warmte klaar hebben. In dit document legt de gemeente het tijdspad vast wanneer buurten van het aardgas afgaan. Voor buurten die voor 2030 starten met voorbereidingen, geeft de gemeente ook de mogelijke alternatieven voor aardgas aan.

In 2019 hebben de gemeenteraden van de Drechtsteden gemeenten de Transitievisie Warmte 1.0 vastgesteld. Daarin staat wat de meest kansrijke warmteoptie per buurt zou kunnen zijn en is globaal aangegeven wanneer welke buurt aan de beurt is. De komende maanden gaan we deze visie opnieuw bekijken en aanpassen met de kennis van nu. We noemen dit de Transitievisie 2021.


Uw mening is belangrijk

Bij het opstellen van de Transitievisie Warmte 2021 betrekken de gemeenten inwoners en ondernemers. We willen graag van u horen hoe u tegen de overstap naar aardgasvrij aankijkt. Wat is voor u belangrijk om de overstap te maken? Hoe wilt u betrokken worden? Wat baart u zorgen? De komende maanden vragen we daarom uw mening via een online enquête.

Download Transitievisie Warmte 1.0

     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.