Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Waarom aardgasvrij?

       
 
 
             
             
     

In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas om gebouwen te verwarmen. De overheid heeft dat in 2019 in het Klimaatakkoord bepaald. Bij het gebruik van aardgas komt CO2 vrij en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde. De opwarming zorgt ervoor dat ons klimaat verandert. We krijgen meer last van droogte, hitte en hevige regenval. In 2050 willen we maar liefst 90% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Stoppen met het gebruik van aardgas kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Vóór 2050 willen we de overstap maken naar aardgasvrij. We noemen dit de warmtetransitie. Tijdens de warmtetransitie stappen we over naar duurzame energiebronnen om onze huizen te verwarmen, kraanwater op temperatuur te brengen en te koken. Dat is een grote operatie. Iedereen die woont en/of werkt in een huis of gebouw dat nu nog aardgas gebruikt, krijgt er mee te maken. Ook in de regio Drechtsteden bereiden we ons voor op de overstap naar aardgasvrij.

Meer weten?
Bekijk het overzicht met vragen en antwoorden.

     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.