Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Documenten  Duurzaam vervoer

       
 
 
      Snel naar: Ik heb een koopwoning   |  Ik heb een huurwoning   |  Ik heb een bedrijf   |  Duurzaam vervoer   |  Veelgestelde vragen      
             
             
     

Wat gaan we doen?

In de Drechtsteden is afgesproken om stapsgewijs te stoppen met het gebruik van benzine en diesel. We gaan over op schone auto's, bussen en ander voertuigen die geen CO2 uitstoten. In 2050 moeten alle vervoersmiddelen in de regio gebruik maken van schone brandstoffen zoals elektriciteit. Op langere termijn verwachten we, naast elektriciteit, ook voertuigen op waterstof en andere duurzame brandstoffen.

Er zijn momenteel ruim 2000 elektrische voertuigen in de Drechtsteden en bijna 600 laadpunten voor elektrische auto's. Op het moment groeit het aantal elektrische voertuigen sterk. We maken daarom de komende jaren ruimte voor meer laadpalen. We blijven daarnaast werken aan duurzaam openbaar vervoer en goede voorzieningen voor wandelaars en fietsers.

     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.