Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Documenten  3800 zonnepanelen bij rioolwaterzuivering Zwijndrecht

       
 
 
             
             
     

HVC start met de aanleg van vijf zonnepaneelparken op rioolwaterzuiveringen van waterschap Hollandse Delta. De zonneparken in Barendrecht, Goedereede, Middelharnis, Numansdorp en Zwijndrecht met in totaal bijna 17.000 zonnepanelen wekken samen 6,6 MWh op. Met 3800 zonnepanelen wordt het zonnepark in Zwijndrecht één van de grootste. In totaal wekken de zonnepanelen genoeg energie op om in de totale energiebehoeften van deze locaties te voorzien.

Heemraad rioolwaterzuivering, duurzaamheid en energie Leo Stehouwer: “Positief dat we samen met onze partner HVC een groot deel van onze duurzaamheidsopgave kunnen realiseren. Samen met HVC geven we invulling aan de energiedoelstelling van waterschap Hollandse Delta, namelijk energieneutraal in 2030.”

Ruimte nuttig gebruiken voor zonne-energie

Bij de aanleg van de rioolwaterzuiveringen werd rekening gehouden met toekomstige uitbreiding. Op een deel van deze ongebruikte grond komen nu de zonneparken voor de opwekking van groene stroom. Er blijft nog voldoende terrein over voor eventuele uitbreiding. Meer info https://www.wshd.nl/17000-zonnepanelen-wekken-groene-stroom-op-voor-hollandse-delta 

     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.