Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Documenten  Programmaraad in teken van energiearmoede

       
 
 
             
             
     

Tijdens de bijeenkomst van de Programmaraad Energieakkoord Drechtsteden op 3 december, stond het thema Energiearmoede centraal. Cijfers, aanpakken en concrete situaties passeerden de revue.

De presentatie van TNO over hun onderzoek naar energiearmoede, zette al gelijk een duidelijk beeld neer. Het blijkt dat 7% van de Nederlandse bevolking aan de definitie van energiearmoede voldoet. Wat betekent dit voor de energietransitie?

Ifor Schrauwen van Drechtse Stromen verbond de cijfers aan de dagelijkse praktijk in onze regio. Hij gaf een toelichting op de verbinding tussen de energietransitie en het sociaal domein. Ook de Provincie Zuid-Holland en gemeente Dordrecht lichten hun plannen toe rond dit onderwerp.

Bekijk hier de presentatie van TNO:

Presentatie TNO 3/12/2021 from Jeanette Voets on Vimeo.


(Let op: dit is een vooraf opgenomen video: TNO kon niet bij de Programmaraad zelf aanwezig zijn.)

Download Bekijk hier de presentatie van Ifor Schrauwen
Download Bekijk hier de presentatie van provincie Zuid-Holland
Download Bekijk hier de presentatie van gemeente Dordrecht

Nieuwe voorzitter
Portefeuillehouder Jacqueline van Dongen kondigde vervolgens aan dat de heer Peter van der Velden - onder meer oud-burgemeester van Breda en Bergen op Zoom, en waarnemend burgemeester van Dordrecht - bereid is gevonden om vanaf 2022 het voorzitterschap van de Programmaraad op zich te nemen. Het nieuws werd zeer positief ontvangen bij de aanwezigen. Begin 2022 zal de heer van der Velden zich uitgebreid aan u voorstellen.

     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.