Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Documenten  Nieuwe voorzitter Programmaraad Energieakkoord

       
 
 
             
             
     

De heer van der Velden is met ingang van dit jaar de nieuwe voorzitter van de Programmaraad Energieakkoord Drechtsteden. Hij volgt hiermee Jacqueline van Dongen op, die de functie tijdelijk heeft waargenomen, na het vertrek van Diederik Samsom in september 2019.

Kunt u zich kort voorstellen?
"Mijn naam is Peter van der Velden. Ik woon in Breda. Tot 2014 ben ik ruim 26 jaar burgemeester geweest van diverse gemeenten waaronder Breda, Emmen en Bergen op Zoom. Sinds 2014 vervul ik diverse bestuurlijke functies. Ik ben onder meer voorzitter van de Vewin (Vereniging van Drinkwaterbedrijven in Nederland), Voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Amarant en voorzitter van de Raad van Toezicht van ROC Curio (onderwijs). Ik houd ervan om serieus mijn werk te doen, maar ik maak ook graag tijd voor ontspanning. Ik heb bijvoorbeeld jarenlang met veel plezier trompet gespeeld en ik houd van koken. Dat laatste overigens wel in combinatie met voldoende beweging om fit en gezond te blijven."

Peter van Velden

Was u al bekend met de regio Drechtsteden?
"In 2017 ben ik tijdelijk waarnemend burgemeester geweest van Dordrecht. Vanuit die functie heb ik uiteraard ook kennis gemaakt met de regio. Ik kom er graag en ik heb ook met een aantal mensen uit de regio nog heel plezierig contact."

Wat sprak u aan in de rol van voorzitter Programmaraad?
"Ik begreep al snel uit de gesprekken die ik heb gevoerd en de stukken die ik heb gelezen, dat men in de Drechtsteden het klimaatbeleid ambitieus aanpakt. Maar ook daadwerkelijk de hand aan de ploeg slaat. Kijk bijvoorbeeld naar de snelheid waarmee het warmtenet hier verder wordt uitgerold. Dus ik heb niet heel lang hoeven nadenken. Ik wil hier graag een bijdrage aan leveren."

Wat zijn uw plannen voor dit jaar?
"Ik ga beginnen met luisteren en ophalen wat er nodig is om mijn rol goed te kunnen vervullen. Daarnaast denk ik dat we als Programmaraad een belangrijke rol kunnen spelen in het verbinden van de energietransitie aan maatschappelijke vraagstukken, zoals energiearmoede of de krapte op de arbeidsmarkt. Thema's waar ik me persoonlijk grote zorgen over maak. En ik hoop uiteraard een bijdrage te kunnen leveren aan het verder versterken en uitbouwen van de onderlinge samenwerking tussen de partners."

     
             
      Nieuwsbrief />
Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.