Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Ik wil iets doen    Ik wil meedenken    Waar staan we nu?    Ik wil meer weten    
             
             
             
   

Praktische tips en informatie  Ik heb een huurwoning

       
 
 
      Snel naar: Ik heb een koopwoning   |  Ik heb een huurwoning   |  Ik heb een bedrijf   |  Duurzaam vervoer   |  Veelgestelde vragen      
             
             
     

Informatie voor huurders

Woningcorporaties Rhiant, Tablis, Trivire, Woonbron, Woonkracht 10 en woningbouwvereniging Heerjansdam hebben besloten om nauw samen te werken bij het verduurzamen van hun woningbezit. Zij vinden het belangrijk dat huurders in een energiezuinige woning wonen. Dit zorgt voor meer comfort, minder energiekosten en levert een waardevolle bijdrage aan het milieu.

Onderdeel van de verduurzaming is het onderzoeken van alternatieven voor aardgas voor het verwarmen van het woning en koken. De woningcorporaties in Drechtsteden zoeken samen naar duurzame warmtebronnen die haalbaar en betaalbaar zijn voor alle huurders. Op dit moment lijkt aansluiting op een warmtenet voor veel huurwoningen de beste en meest betaalbare vervanging van aardgas. In Dordrecht zijn al diverse huurwoningen aangesloten op het warmtenet van HVC. Eind maart 2019 hebben de corporaties en HVC een intentieovereenkomst gesloten. Deze afspraak moet er uiteindelijk toe leiden dat met benutting van een regionaal warmtenet zoveel mogelijk corporatiewoningen gasloos worden.

Bent u huurder bij een woningcorporatie in de Drechtsteden en benieuwd naar de plannen? Momenteel werken de corporaties in Drechtsteden hun duurzaamheidsplannen met energiemaatregelen uit. Over concrete plannen voor uw woning wordt u tijdig door uw corporatie geïnformeerd.

Energiebesparen

Energiebesparing kan plaats vinden door meer of betere isolatie, maar ook door kleine veranderingen door te voeren in uw dagelijkse gewoontes. Bijvoorbeeld door elke dag iets korter te douchen of te zorgen dat uw apparaten niet lange tijd voor niets op stand-by staan. U kunt hier een aantal bespaartips vinden. Ook op de site van het Regionaal Energieloket en de Rijksoverheid vindt u nog meer informatie.     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!
     
             Download hier onze privacyverklaring.